Oldalak

csütörtök, július 31, 2008

Közös tárgyaink szeptemberben

Természetvédelem 1.

A természetvédelem céljai, főbb feladatai, hazai szervezete. Területi védettségi kategóriák. Földtani, felszínalaktani, hidrológiai, botanikai, zoológiai, kultúrtörténeti értékek. Védett tájak tájképi értékei. A védett területeken folytatható tevékenységek. A védett természeti területeket érintő tervezés elvei és módszerei. A védett természeti területek tervezésének ökológiai alapjai. Természetvédelmi értékelési módszerek.
Tantárgyfelelős tanszék: Tájvédelmi és Tájrehabilitációs Tanszék

Dendrológia 2.

A tantárgy célja a kert- és parképítészetben, közterületi fásításokban és speciális területeken felhasznált, fásszárú dísznövények (fák, cserjék) fajainak és fajtáinak megismertetése a nappali tagozatos, okleveles tájépítész-mérnöki szakos hallgatókkal. A tananyag-elrendezés klasszikus módon a teljes dendrológiai tantárgycsoportban növényrendszertani besorolást követi. A részletes tematikát és időbeosztás a tárgyfelelős oktató a félév első előadásán ismerteti..
Tantárgyfelelős tanszék: Dísznövénytermesztési és Dendrológia Tanszék

Úttervezés

Közlekedés tervezési alapismeretek. A közlekedés alágazatai. Útügyi szabályozás. Útügyi alapismeretek, az utak osztályozása. Az úttervezés elméleti szempontjai és gyakorlata. Tervtípusok. A gyalogos és a kerékpáros közlekedés létesítményei. A közúthoz kapcsolódó egyéb létesítmények. A közutak biztonsága. Úttervezési feladat megoldása.
Tantárgyfelelős tanszék:
Tájvédelmi és Tájrehabilitációs Tanszék

Nincsenek megjegyzések: